Ik voel mij schuldig dat ik ben vreemdgegaan

Oké, ik val maar meteen met de deur in huis. Ik ben vreemdgegaan. Ik heb nu een jaar een vriend en hij is ontzettend lief. Hij is eerlijk en respecteert me in alles. Het is niet altijd dikke koek tussen ons, wij hebben ook ruzie, maar toch is het anders.

“Om mijn vriend niet teleur te stellen, ben ik wat verder gegaan met een vriend van me.”

Het zit zo: ik vind het heerlijk als ik een knuffel ofzo krijg of alleen al een arm om me heen ter bemoediging. Ik weet niet goed hoe ik met seksualiteit om moet gaan. Met mijn ouders praten is geen optie, want daar heb ik niet zo goede band mee, maar vriendinnen of vrienden geloven niet in God, dus vinden me een aansteller.  Mijn vriend en ik willen graag wachten tot het huwelijk, maar het is zo ontzettend moeilijk. Om mijn vriend niet teleur te stellen, ben ik wat verder gegaan met een vriend van me. Hij heeft me ondertussen naakt gezien en hij heeft aan mijn borsten gezeten.

Toen het gebeurde voelde het geweldig, maar elke keer als ik aan mijn vriend denk, schaam ik me gigantisch. Ik heb zo’n vertekend beeld gekregen van alle porno die ik heb gezien en mensen om me heen. Ik weet me geen raad. Ik heb alle banden gebroken met die jongen waar ik mee bezig was, maar ik durf mijn schuld niet te belijden. Zelfs niet voor God.

Kunnen jullie me helpen? Ontzettend bedankt.

Heb je zelf een vraag of een probleem? Klik op deze link.

3 gedachten over “Ik voel mij schuldig dat ik ben vreemdgegaan

 1. Dit is echt onrespectloos tegen over jouw vriend. Jullie beloven elkaar om te wachten tot huwelijk en dan doet je het met een andere. Het is best dat je het tegen hem verteld. Maar ik kan je al garanderen dat hij jou nooit meer zal vertrouwen en nooit zal vergeten wat je hebt gedaan. Probeer het zeker niet te verbergen en vertel het tegen hem. Want anders zal hij het van iemand anders horen.

 2. Ik snap dat je hier vreselijk mee zit. Ik zou het in ieder geval wel aan God alles neerleggen (tenslotte weetie het toch al). Bespreek het met God dat is de stap die je zeker moet doen. Als je oprecht spijt hebt wil God je echt vergeven. Hij vergeeft iedereen die oprecht bij hem komt. Daarom is Jezus toch gekomen? Dat heet genade.

  De menselijke overweging is: wil je het wel aan je vriend vertellen? Om je schuldgevoel weg te krijgen? Maar dan zadel je hem met jouw probleem op. Je kunt dit bespreken als je er zeker van bent dat je bij elkaar wilt blijven en dat hij zoveel van je houdt dat hij het kan vergeven.

  Laat ik ook maar met de deur in huis vallen. Ik heb het nooit verteld. Meer dan 20 jaar geleden en ik zal het ook nooit vertellen. Dat is het kruisje wat ik op mijn schouders heb. Ik weet dat hij er nooit overheen zou komen. Maar met God heb ik het wel besproken en met Hem heb ik het er nog steeds wel eens over. De schaamte.
  Sterkte er mee.

  Makkelijk oordelen MC. Wie zonder zonden is….

 3. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen, zei Jezus precies over een vrouw die overspel pleegde en daarom gestenigd zou worden.
  Je moet dat in de tijd van 2000 jaar terug zien. Die tijd is niet met de onze te vergelijken. Toen kon je als vrouw niet zelfstandig bestaan en moest je een man om jezelf van bed bad en brood te voorzien. Vandaar dat overspel toen ook ernstig bestraft werd want terwijl je letterlijk uit twee heerden eet is er een heerd minder voor een andere vrouw en voelen 2 mannen zich tekort gedaan.
  Das nu heel anders. Natuurlijk is het nog steeds niet leuk en wat gij niet wil dat u geschiedt…
  Relaties zeker als je nog jong bent, liggen niet zó gewichtig als vroeger. Gelukkig maar. Vergeef jezelf zoals je een ander zou vergeven. Maria bidt voor alle zondaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.