Ik heb overspel gepleegd

Ik zit met een heel groot probleem. Ik weet dat ik veel bekritiseerd ga worden voor wat ik heb gedaan. Het is zo dat ik ben vreemdgegaan en ik heb spijt van het overspel. Ik ben getrouwd met een hele lieve man, dus ik snap niet hoe ik zo stom ben geweest. En nu ben ik bang dat ik zwanger kan zijn al duurde het 2 seconden en hij was niet klaargekomen, want toen ik realiseerde wat ik deed had ik hem gestopt. Ik voel me zo verdrietig zo leeg zo eenzaam, ik weet dat de kans om zwanger te zijn is klein.

“Het is zo dat ik ben vreemdgegaan en ik heb spijt van het overspel.”

Ik heb ook voor de zekerheid een noodpil genomen. Ik weet niet wat ik moet doen ik voel me zo schuldig tegenover hem en tegenover God dat ik dat heb gedaan en het is niet de eerste keer. Ik doe zo mijn best om niet in me oude pad te belanden, maar steeds val ik. Ik weet echt niet wat te doen, maar ik wil me man niet verliezen als ik zwanger zou zijn kan ik het kindje niet houden ik weet echt niet wat te doen.

Volgens mij als ik God ga vragen voor vergiffenis dat me gebed niet eens gehoord zal worden want Hij zal wel boos op me zijn. En het wachten duurt zolang ik moet over ruim een week mijn menstruatie krijgen. Kan iemand mij advies geven?

Groetjes,
Tasha

Heb je zelf een vraag of een probleem? Klik op deze link.

7 gedachten over “Ik heb overspel gepleegd

 1. Allereerst moet je weten dat niemand jou zal bekritiseren. Jezus heeft gezegd dat wanneer we al met lust naar een ander kijken dit al een vorm van overspel is. Dus hoeveel mensen zouden dan niet schuldig zijn?

  Los daarvan is het zo dat de Here Jezus aan het kruis gestorven is voor al onze zonden, ook de zonden die we nog begaan. Als je in Hem gelooft en op Hem vertrouwt mag je weten dat God je vergeeft!

  Maar je wil weten hoe nu verder. Bespreek dit met je man waar je zoveel van houdt. Daar heeft hij recht op. Vertel wat er gebeurd is maar ook dat dit iets is wat bij jou speelt en wat je niet (meer) wil. Bid samen en bouw je relatie met elkaar op God! Dat is de beste fundering. Gods zegen en sterkte!

 2. God vergeeft als je hem het vraagt!!!! Het antwoord hier boven is super! Wees eerlijk, vertel het tegen God, maar ook tegen je partner! Vertel hem ook dat je niet weet wat je bezielde, dat je een grote fout hebt gemaakt en of hij je kan vergeven, dat hij er over na mag denken en dat je alleen van hem houd, en met hem oud wilt worden! Je hebt vast een heel bijzondere man, als je hem echt niet wilt ruilen voor de gene waar je nu ff verliefd op bent! Geef hem even de tijd! Ook al is het wachten heel moeilijk!

 3. Als eerste wil ik stellen dat God je altijd vergeeft! Hij stuurde de Zoon naar de aarde ook voor je zonden, denk maar eens aan het verhaal van de vrouw bij de waterput die Jezus ontmoette, ook die had meerdere malen gezondigd! En wat zei Jezus toen? Ga naar huis, naar je man en zondig niet meer! Er is een nieuwe kans voor een ieder, tenminste bij God!

  Het zwanger zijn hoop ik niet voor je, daarin kan ik alleen adviseren wanneer je zwanger bent het kind niet het slachtoffer van je fout te zijn. Hiermee bedoel ik dat wanneer je zwanger bent ook dit kind recht van leven heeft!

  Verder moet je denk ik eerlijk zijn tegenover je man, maar zorg ervoor dat je eerst weet of je zwanger bent of niet. Verder zou ik proberen om niet het verhaal af te zwakken. Waarschijnlijk heeft hij geen boodschap aan 2 seconden overspel of langer, het doet hem in alle gevallen pijn. Wanneer jullie kerkelijk zijn zoek dan hulp binnen de kerk, zodat jullie samen een weg erin vinden.

  Ik wens je heel veel sterkte!

 4. De daad is geschied. Je weet, het is niet terug te draaien. Volg je hart en doe vervolgens de dingen die jou het beste lijkt. Laat het dus even betijen. Want jij bent diegene die nu de keuze zal moeten maken. Vertellen of niet? De tijd zal het leren.

  Op jouw geweten kan niemand jou een tip geven. Allemaal makkelijk praten maar ga er naar aan staan. Als je werkelijk in de Schepper gelooft? BID, WERK en VERGEEF. Zorg goed voor je lieve man want je hebt gedobbeld met jouw geluk….

 5. Is overspel een zonde? Het zijn allemaal dingen door mensen verzonnen dat het niet mag, maar waarom gebeurt het dan zo vaak. In mijn ogen kies je op een gegeven moment voor een partner om kinderen te krijgen, meestal toch wel voor je 30e en samen mee oud te worden, om een gezin te stichten omdat je diegene gewoon leuk vindt of je nu wel of niet verliefd bent op dat moment, maar het kan heel goed dat je tussendoor, kun je nagaan als je 100 wordt, in 70 jaar nog wel eens verliefd kan worden en niet alleen op je partner, wat doe je dan?

  Tegen je gevoel in niet doen waar je heel veel zin in hebt of zorgen dat je partner er geen last van heeft. Ik weet niet of je dat soort dingen open moet bespreken en delen met je partner, dat is voor de vreemdganger misschien wel fijn , maar wat heeft de ander daar nou aan om te horen dat je iemand anders zo leuk vindt. Het probleem zit hem in de afkeuring van de omgeving, als het normaal geaccepteerd zou zijn, is er geen vuiltje aan de lucht. En omdat het zo vaak gebeurt, vraag ik me af of het niet abnormaal is als je het niet doet.

 6. Ik ken een geval in mijn gemeente waarin een predikant een jong stel vermaande vanwege vermeend overspel. Later bleek dat deze predikant zelf een buitenechtelijke relatie onderhield…

  Ik wil ermee zeggen dat wie of wat we ook zijn we allemaal over de schreef kunnen gaan. Niemand uitgezonderd. Of neem David en Bathsheba … David ging een stap verder; hij bracht haar man in de voorste linie van het front en daardoor was het vrijwel zeker dat Uriah zou sneuvelen… zijn plan slaagde, Bathsheba was vrij. Naar huidige juridische maatstaven had David ook nog eens opzettelijk iemands leven tot een eind gebracht…

  Daarmee wordt het voor jou niet anders dan wat het was, Het feit dat je berouw hebt, oprecht berouw, is al een grote stap in de goede richting. God weet al hoe je denkt en voelt, open je hart voor Hem, werp al je bekommernissen op Hem…

  Moet je het tegen je man zeggen? Ik weet het niet … Ik ken je man niet, ik weet niet hoe hij kan reageren op dit … het beste lijkt mij dit voorlopig even te laten voor wat het is en dan een beslissing te nemen op een tijd waarvan jij denkt dat hét moment daar is… misschien is het handig om eerst hier terug te komen om er gezamenlijk over te hebben. Maar alleen als jij dat vindt!

  Sterkte en wijsheid … en wat er ook gebeurt, jij (en ik ook) mag weten dat het je vergeven is!

 7. Ik zou eerlijk zijn tegen je man , als je echt van hem houd dan zal jullie huwelijk het overleven , iedereen maakt fouten en als je bid tot god om je te kracht te geven om het je man te vertellen , eerlijkheid duurt het langst en de waarheid komt altijd uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.